INFOARENA
Your business intelligence and network partner
   
KONFERENCIJA
MUNICIPAL DEVELOPMENT ARENA 2011
Regionalna konferencija o financiranju municipalnog razvoja
22.11.2011, Zagreb, The Regent Esplanade
O konferenciji
REGISTRACIJA
Kome je događanje namijenjeno?
Program
Predavači

Regionalna konferencija o financiranju municipalnog razvoja - Municipal Development Arena 2011, u organizaciji Infoarena Grupe, te uz suorganizaciju Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) održati će se 22. studenoga 2011. u hotelu The Regent Esplanade u Zagrebu, a pod visokim pokroviteljstvom i sudjelovanjem predsjednika RH dr. Ive Josipovića uz kojega će sudjelovati i njegova ekselencija Juha Ottman, veleposlanik Republike Finske.

Suorganizator konferencije EBRD je do sada financirao 537 projekata na području Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije i Crne Gore, uloživši gotovo 8 milijardi eura u projekte koji se odnose na municipalnu infrastrukturu i usluge, odnosno na  održive isporuke municipalnih usluga. Riječ je o investicijama koje financijski podržavaju projekte  ukupne vrijednosti 18,7 milijardi eura o čemu ćete na konferenciji više čuti od regionalne direktorice EBRD-a  Zsuzsanne Hargitai, te  Davora Indića, iskusnog bankara koji je do sada vodio brojne investicijske projekte EBRD-a.

Uz ulaganja EBRD-a jedan od glavnih načina financiranja municipalnog razvoja u budućnosti su i obveznice. S financijskog stajališta, značenje municipalnih obveznica je da investitor kupujući obveznicu posuđuje sredstva lokalnoj zajednici, koja se obvezuje da će vratiti glavnicu uz pripadajuću kamatu ovisnu o vremenu izdavanja obveznice. Lokalna vlast izdaje takve obveznice sa svrhom prikupljanja dodatnih financijskih sredstava za financiranje lokalnih potreba.

Municipalne obveznice su dužničke vrijednosnice izdane od lokalne vlasti, odnosno gradova,  županija, općina ili drugih lokalnih jedinica. Radi povećanja atraktivnosti takvih obveznica obično se nudi čitav niz povlastica, a postoji mnogo oblika takvih obveznica koje nude posebne investicijske mogućnosti. Iskustva mnogih zemalja su pokazala da ovaj instrument ima široku mogućnost primjene te su mnogi gradovi u Hrvatskoj poput Splita, Koprivnice, Zadra, Rijeke već izdali svoje municipalne obveznice. O tome ćete više čuti od gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i kome će se u diskusiji pridružiti i Fikret Musić, premijer Kantona Sarajevo.

Generalnog partnera konferencije Nokiu Siemens Networks, koji je vodeći svjetski proizvođač telekomunikacijskih rješenja i usluga, će na konferenciji predstaviti članica Uprave Nives Sandri. Snažno fokusirana na inovativnost te ekološku i energetsku učinkovitost,  Nokia Siemens Networks u 150 zemalja svijeta korisnicima osigurava kompletan portfelj mobilnih, fiksnih i konvergiranih mrežnih tehnologija, kao i stručne usluge.  Nokia Siemens Networks u Hrvatskoj djeluje od 2008. kao jedan je od vodećih ponuđača na području infrastrukture i poslovnih rješenja za mobilne i fiksne mreže. U suradnji s operatorima, regulatorom i  lokalnim inovativnim kompanijama, Nokia Siemens Networks nastoji uvesti najnaprednije tehnologije koje će doprinijeti razvoju lokalne zajednice kao i održivom razvoju društva u cijelosti.

Na konferenciji Municipal Development Arena 2011 odabrana skupina stručnjaka će raspravljati o ključnim problemima koji koče nove investicija u sektor municipalne infrastrukture i usluga, te o održivim isporukama municipalnih usluga u 21. stoljeću.

Teme konferencije su ujedno i nazivi četiri panela:

Fiskalna decentralizacija i regulatorna reforma – Poučci iz regije
O toj temi će raspravljati gradonačelnici Zagreba, Ljubljane, Budimpešte, Beča i premijer Kantona Sarajevo.

Isporuka municipalnih usluga u 21. stoljeću
Isporučitelji usluga komunalne infrastrukture govoriti će o ulaganjima u tom području, te načinima poboljšanja usluga građanima i poduzetnicima. O domaćim iskustvima govoriti će Josip Šajnović, rukovoditelj odjela komunikacijskih mreža, HAKOM (Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije), a iskustva iz EU će podijeliti s nama gospođa Seija Sihvonen, potpredsjednica najveće tehnološko-istraživačke ustanove u sjevernoj Europi, VTT Technical Research Center of Finland.

EU potpora - Pretpristupni fondovi Europske unije
Stručnjaci za navedenu temu predstaviti će trenutno stanje pregovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji i strategiju i koordinaciju EU fondova.

Mobilizacija strateškog operativnog kapitala i ekspertiza - Javno-privatna partnerstva
O toj temi raspravljati će Kamilo Vrana, ravnatelj Agencije za javno–privatno partnerstvo RH, Branimir Delić, član Uprave Zagrebačkog holdinga i drugi stručnjaci, a moderirati će ga prof. dr.sc. Saša Marenjak, jedan od vodećih stručnjaka za javno-privatna partnerstva.

Uz gore navedene sudionike, u diskusijama će sudjelovati specijalisti iz EBRD-a i drugih financijskih institucija, te Europske unije, stručnjaci iz područja javno-privatnih partnerstva kao i predstavnici vlada zemalja regije.

Na radionici koje će se održati u sklopu konferencije Municipal Development Arena 2011, Fina će predstaviti e-Račun, internetski servis za razmjenu računa dobavljača i kupaca te upravljanje cjelokupnim poslovnim procesom izdavanja, zaprimanja i arhiviranja računa.

Finin e-Račun strukturirani je oblik računa u elektroničkom obliku koji sadrži sve obvezne stavke propisane važećom regulativom, usklađen je s preporučenim standardima te e-Invoice direktivom. Servis e-Račun jamči visoku razinu sigurnosti i autentikacije korisnika servisa, elektroničko potpisivanje računa te ovjeru vremenskim žigom.  

Servis nudi tri modela razmjene računa te je na taj način prilagođen svim kategorijama korisnika: malim, srednjim i velikim, a njegova je najveća prednost u tome što se korisnici ne moraju tehnički prilagođavati jedni drugima već je dovoljno da se registriraju u sustav i odaberu onaj model razmjene računa koji im najviše odgovara. 

Bez obzira kojoj kategoriji korisnika pripadate, e-Račun će vam u svakom slučaju omogućiti jednostavniji način razmjene računa. Dođite i provjerite kako!

Neizostavno rezervirajte 22. studenoga 2011.  za Regionalnu konferenciju o financiranju municipalnog razvoja - Municipal Development Arena 2011!


 

Organizator
web-municipal-309x147_211845.jpg
 
Suorganizator
infoarena_102213.jpg
 
Stručni pokrovitelj
ebrdlogo23e_12740_9204.jpg
 
Generalni pokrovitelj
predsjednik_rh_logo_144840.jpg
 
Generalni partner
nokia_siemens_networks-logo_9154.jpg
 
Partner
digitel_logo_pravi_95948.jpg
ernstyoung_91810.gif
fina_logo_pravi_91710.jpg
thumb2.aspx_215732.jpg
novemo_logo_215812.png
 
Medijski pokrovitelj
poslovni_dnevnik-_logo_pravi_223145.jpg
vecernji_list-logo_22348.png
 
Medijski partner
cd_logo_152058.jpg
infotrend_224714.jpg
ja.trgovac-logo_10360.png
moj-posao_22014.jpg
online_-_logo__14541.jpg
poslovni-turizam1_22481.png
profitiraj-konacna_verzija_loga_112913.jpg
suvremena.hr_22046.gif
 
Edukacijski partner
zsem_new_142211_112150_22214.jpg
 
Tehnološki partner
iDEA Studio AppliconX PandoPad
 
 
Business Conferences
(Member of Infoarena Group)
PIN (OIB) 33478433756

Ulica Grada Vukovara 269D
10000 Zagreb
Republika Hrvatska

Tel: + 385 1 6431 454
Fax: + 385 1 5571 851
Email: konferencije@infoarena.hr
copyright (c) 2010. Poslovne Konferencije d.o.o. Sva prava pridržana. /// web dizajn iDEA studio
tweeter youtube facebook LinkedIn